Om kvällen.

Att flytta från 47 kvm till 160/2 är det bästa vi gjort för vårt äktenskap hittills. Och som en nästan oförtjänt bonus har vi fått en helt magisk utsikt.

image9

Nu väntar vi bara på att den andra familjen ska flytta in.

Piss(mar)odör

På väg ut ur huset, när Jabba låg på golvet och skrek för att hissen åkt iväg och Loppan surade för att jag ite fällt ner ryggstödet på vagnen, kom en kvinna med en stor flåsig hund in genom porten. Hon liksom så många andra hälsade oss välkomna till huset (snacket verkar gå om att vår sjua inte längre är tom) och gladde sig på något sätt åt att vi skapade en nationell balans i huset. Och så fick jag förklaringen till varför det alltid luktar piss i entrén. Någon, som jag tror att hon kallade för Hemliga Pissarn eller möjligen Pissmysteriet, har i elva års tid urinerat precis utanför dörren till lilla hissen. Bra att veta. Men  vem som målat överjävligt fula katter och vaser på väggen fick jag tyvärr inte veta. Det stora mysteriet kvarstår alltså.

Hissträff


Jag mötte en granne i hissen. Han undrade på finskbruten svenska om vi flyttade in eller ut. "In!" svarade jag glatt. "Jaså, jaha. Själv är jag på väg ut. Det är så jävvla stökigt här och så jävvla lyhört. Jag står inte ut längre."

Det gjorde mig glad. Inte för att han flyttar ut, så satans ytlig är jag inte att jag störs av att han gick klädd i ett grällt joggingset med bruna loafers till (!). Men det påminde mig om att vi inte längre kommer vara de enda i huset som väsnas såväl dag som natt. Vi kommer inte ens vara den enda barnfamiljen! Med tio hemmavarande barn av tolv i lägenheten bredvid och fem barn i den tvärs över ligger vi med våra två plus ett barn ganska soft till. Om inte annat finns det mängder av andras barn att skylla på om någon nu skulle ha en åsikt.

I helgen...

...har vi målat och målat. Och målat. Tack vare en massa hjälp av flitiga vänner gick det helt otroligt smidigt allting. Jag fick dessutom hybris i lördags och kunde knappt slita mig från rollern efter att Maken äntligen dragit iväg med de rara men ack så ineffektiva barnen. Men det är bara så himla roligt och det blir ju så otroligt snyggt och ljust och fantastiskt och alldeles askungeunderbart. Att komma hem till vår gamla lägenhet, den där krigshärjade jordhålan vars få kubikmetrar mest upptas av dålig energi och dammigt krafs, gör mig bara arg. Det enda som gör att jag står uti Årstalägenheten är våta fantasier om hur roligt det vore att måla om även här.

/Susanna

Och så lite pics!


Barnarbete.


Nya trappgrinden med sambo.


Mtt sovrum! Och Makens.


Mera trappa.

Hantverkare regerar!

Jag har fått kritik från vissa håll för att den här bloggen är så satans tråkig hittills. Vissa hade tydligen förväntat sig en mer detaljerad blogg med mer utförlig information om lägenheten i sig och om hur det är att bo i ett snyggt kollektiv. Men okej då, det kommer! Tillsvidare får man dock nöja sig med en statusrapport i form av mobilfoto. Och jag tror att det räcker så ganska länge. Jag menar, hur snygg kan en hall med trappa bli egentligen? Det tål att tänkas på ett bra tag.


Ett lass med flyttinfo!


Ingen har väl missat att vi ska flytta? Subtila som vi är tänkte vi nu ge er en lista på vad vi ska göra och när vi ska görat, och således vad vi tacksamt och i allra största ödmjukhet tar emot hjälp med.


- Helgen den 4:e-5:e augusti, dvs denna helg:

Short notice men iallafall: Måla måla måla. Inte så mycket tapetriv utan mest och helst bara tejpa och rolla järnet. Den som vill måla får hjärtans gärna komma dit i oömma färgkläder och göra det. Den som hellre vill leka med barn får gärna göra det.



- Helgen den 11:e-12:e augusti

Samma som ovan: Måla måla måla. Inte så mycket tapetriv utan mest och helst bara tejpa och rolla järnet. Den som vill måla får hjärtans gärna komma dit i oömma färgkläder och göra det. Den som hellre vill leka med barn får gärna göra det.

Om vi blir några stycken kanske ytterligare någon vill ta på sig att göra en mustig linssoppa eller nåt. Mat är bra för humöret.



- Helgen den 18:e-19:e augusti

FLYTT har vi lite optimistiskt planerat för, och snart bokat flyttbil till. Troligtvis blir själva flytten på söndagen och packning på lördagen.

Här behöver vi helt enkelt en massa käcka bärare utan foster i magen eller skada i ryggen. Och för er som inte vet så ligger nuvarande lägenhet 1/2 trappa upp utan hiss och nästa 9 tr upp fast med hiss dårå.

Barnpassning är redan fixat

Veckan som följer därpå tänkte vi ägna åt flyttstäd och då finns det ytterligare en chans att med en svamp i högsta hugg joina vårat glada flyttsällskap.


Låter det lockande? Ring eller maila isåfall gärna någon av oss och meddela vad just du vill göra och när så vi vet hur mycket kaffe vi ska göra.

Och just det: Att bara komma förbi och spela sin favoritlåt på mobilen eller bjuda på glada tillrop eller nåt är såklart också sjukt uppskattat!

Kram och hej!

/Susanna och Daniel m.fl.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0